Over ons

 

Een van de eerste oorzaken van problemen in veel gezinnen is de komst van de eerste baby, en hier komt de schoonmoeder of je moeder voor de opdracht voor het baden van baby’s.

Het is een algemene waarheid dat, naast financiƫle problemen en slechte seksuele intimiteit, een van de grootste bronnen van problemen in huwelijken, vooral die van jongere stellen, inmenging van buitenaf is, meestal van schoonfamilie. En van de schoonfamilie heeft de schoonmoeder de grootste invloed.

Dus hoe kunnen we zulke invloeden weghouden, verminderen of op zijn best positief laten werken voor ons huwelijk?

Is het echt mogelijk om de moeder van beide paren weg te houden? Wanneer wordt verwacht dat ze komen en hoe lang moeten ze blijven?

Een zeer algemeen aanvaarde tijd dat moeders en schoonmoeder bij getrouwde stellen komen wonen, is wanneer er een pasgeboren baby arriveert. Ja, ze komen om babybadtaken op zich te nemen totdat de zogende moeder in staat en klaar is om die verantwoordelijkheid op zich te nemen. En zo’n verblijf kan weken duren. Dit is meestal lang genoeg voor een ‘foutenopsporende’ schoonmoeder om pogingen te doen om de dingen vorm te geven zoals zij dat wenst. En op deze manier beginnen veel wrijvingen in huizen.

Maar moet een van de moeders van het paar bij het paar blijven voor de rol van babybadkamer? Kunnen moeders die borstvoeding geven niet de uitdaging aangaan om te leren hoe ze hun baby’s moeten wassen en verzorgen voordat ze arriveren?