Scheiden? Scheidingsbemiddeling helpt je er doorheen

Op een scheiding zit vaak niemand te wachten. Natuurlijk zijn er in veel situaties valide redenen om uit elkaar te gaan, maar de scheiding zelf brengt meestal veel emoties en vragen met zich mee. Er moeten bijvoorbeeld ontzettend veel praktische zaken worden geregeld waar je rationeel naar moet kijken. Maar juist dat is tijdens zo’n emotionele periode erg lastig.

Gelukkig is er scheidingsbemiddeling. Een scheidingsbemiddelaar is gespecialiseerd in het op een goede manier begeleiden van scheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Op die manier kun je ervanuit gaan dat jij en je partner op een goede manier uit elkaar gaan.

Wat is scheidingsbemiddeling?

Kies je voor scheidingsbemiddeling, dan staat er een professionele bemiddelaar tot je beschikking die luistert naar jullie behoeftes en actief bijdraagt aan mogelijke oplossingen. Hij of zij begeleidt jullie bij alle praktische zaken die komen kijken bij een scheiding, zoals de verzorging van de kinderen, alimentatie, de woning, de hypotheek, geldzaken en nog veel meer. Ook verzorgt de bemiddelaar het juridische deel van de scheiding. Bij scheidingsbemiddeling wordt er jullie dus zo veel mogelijk uit handen genomen.

Scheiding en mediation

Het kan zijn dat je in een scheiding zit waarin de emoties soms wel heel hoog oplopen. Het laatste wat je wilt is natuurlijk een vechtscheiding. Gelukkig biedt een scheidingsbemiddelaar vaak ook scheiding mediation aan. Op een neutrale en onpartijdige manier zorgt hij of zij ervoor dat jullie de relatie op een goede manier kunnen beëindigen.

Scheiden met kinderen

Als er kinderen in het spel zijn levert een scheiding vaak nog veel meer problemen op. Want hoe moeizamer de scheiding, hoe meer kinderen er de dupe van worden. Het welzijn van een kind is tijdens een scheiding erg belangrijk en daarom ook een prioriteit bij scheidingsbemiddeling. Zorgzaam Scheiden is gespecialiseerd in het bemiddelen van scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. Dit professionele platform is actief in heel Nederland, in steden als Breda, Zwolle, Nijmegen en Delft.