Het Belang van een Verloskundige Praktijk: Onvergetelijke Bevalling Gebeurtenissen

Het Belang van een Verloskundige Praktijk: Onvergetelijke Bevalling Gebeurtenissen

De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere en memorabele momenten in het leven van een ouder. Een goede voorbereiding en begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling zijn essentieel om dit proces soepel en veilig te laten verlopen. In dit artikel willen we het belang benadrukken van een verloskundige praktijk en de onschatbare waarde ervan bij het creëren van onvergetelijke bevallingservaringen.

De rol van een verloskundige praktijk:

Een verloskundige praktijk is gespecialiseerd in de zorg voor zwangere vrouwen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Verloskundigen bieden uitgebreide begeleiding, medische zorg en emotionele ondersteuning aan aanstaande moeders en hun partners. Ze spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de gezondheid van zowel moeder als baby gedurende de hele zwangerschap.

Prenatale zorg:

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om regelmatig de verloskundige praktijk te bezoeken voor prenatale controles. Verloskundigen controleren de groei en ontwikkeling van de baby, controleren de bloeddruk en andere vitale parameters van de moeder, en bieden advies en begeleiding op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en het omgaan met eventuele zwangerschapskwaaltjes. Deze prenatale zorg draagt bij aan een gezonde zwangerschap en helpt eventuele problemen vroegtijdig te detecteren.

Bevallingsbegeleiding:

Een van de belangrijkste aspecten van een verloskundige praktijk is de bevallingsbegeleiding. Verloskundigen zijn opgeleid om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling, ongeacht of deze thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis plaatsvindt. Ze bieden geruststelling, pijnbestrijding opties en advies over de juiste houdingen en ademhalingstechnieken tijdens de weeën. Het hebben van een vertrouwd gezicht naast hen kan geruststellend zijn voor vrouwen en hun partners tijdens dit intense moment.

Persoonlijke geboorte voorkeuren:

Een verloskundige praktijk erkent de unieke wensen en behoeften van elke aanstaande moeder. Ze moedigen het aan dat vrouwen hun persoonlijke geboorte voorkeuren bespreken en stellen alles in het werk om deze voorkeuren te respecteren. Of het nu gaat om een waterbevalling, het gebruik van pijnmedicatie of bepaalde ademhalingstechnieken, verloskundigen streven ernaar om de geboorte-ervaring van de moeder in lijn te brengen met haar verwachtingen en wensen.

Nazorg en postnatale begeleiding:

Na de bevalling biedt een verloskundige praktijk ook nazorg en postnatale begeleiding. Verloskundigen controleren de gezondheid van de moeder, bieden hulp bij borstvoeding en adviseren over de juiste zorg voor de pasgeboren baby. Ze ondersteunen ook emotioneel en psychologisch de nieuwe ouders tijdens deze overgangsperiode.

Lees hier over de bevallings gebeurtenissen

Conclusie:

Een verloskundige praktijk speelt een cruciale rol bij het creëren van onvergetelijke bevallingservaringen. Door uitgebreide prenatale zorg, bevallingsbegeleiding en postnatale begeleiding te bieden, dragen verloskundigen bij aan de gezondheid en het welzijn van zowel moeder als baby. De ondersteuning en deskundigheid van verloskundigen helpen aanstaande ouders om met vertrouwen en rust de bevalling tegemoet te gaan, en zo de eerste kostbare momenten met hun pasgeboren kindje te omarmen.

De leukste babykleding online shoppen

De leukste babykleding online shoppen

Er is een kleine onderweg en de uitzet wordt voorbereid! Dit is een van de leukste periodes in je leven. Een geheel nieuwe babykamer inrichten en shoppen voor de kleine. Het is belangrijk de nodige spullen in huis te hebben, maar ook de overige leuke babyspullen. Waar koop je deze spullen en welke spullen heb je allemaal nodig?

Benodigde babykleding en waarom?

Voor een nieuwe baby zijn er heel wat spullen nodig. Als het je eerste baby is, dan al helemaal. Alle spullen moeten nog aangeschaft worden. Niet alleen de kleding, maar ook babyspullen zoals: de spullen voor het slapen, voor de verzorging, voor het verschonen van de luiers, voor onderweg en voor fles- en borstvoeding. Wanneer je al een eerdere baby gehad hebt zul je veel van deze spullen al in huis hebben. Het is dan niet noodzakelijk om al deze spullen weer opnieuw aan te schaffen. Toch is nieuwe babykleding online shoppen wel een goed idee.

Babykleding is een van de meest noodzakelijke spullen die je moet hebben. Je moet je baby natuurlijk wel wat kunnen aantrekken! De basis van je garderobe zijn de rompertjes. De eerste jaren draagt je baby deze elke dag. De rompertjes houden ze warm en zorgen dat de luier op zijn plek blijft.

Als je babykleding online gaat shoppen, kun je maar net zo goed alle benodigdheden erbij bestellen. Leuke bovenkleding en broekjes kun je ook online shoppen. Daarnaast schattige sokjes, mutsjes, vestjes en schoentjes.

Overige spullen

Naast de leukste babykleding is het ook belangrijk om de juiste benodigdheden betreft de baby in huis te hebben. Als eerst is het handig een kraampakket in huis te hebben. Ook al beval je in het ziekenhuis en niet thuis, toch is verstandig te hebben. Je weet maar nooit wanneer de kleine ineens besluit te komen! Dit valt ook gewoon online te bestellen. Voor de borst- en flesvoeding zijn er ook wat dingen nodig. Denk aan voedingsbh’s en zoogkompressen. Deze maken het geven van borstvoeding makkelijker en prettiger.

Wanneer borstvoeding niet lukt, kun je kiezen voor flesvoeding. Flesvoeding bestaat uit melkpoeder met aangepaste voedingsstoffen voor de baby. Het is altijd handig hiervan een pak in huis te hebben. Ook deze kun je online bestellen. Een babyfoon, box, boxkleed, wipstoeltje en speelgoed etc. zijn ook dingen die je nodig hebt voor een baby. Hou de baby in de gaten wanneer hij of zij slaapt via de babyfoon. Leg je kindje in de box, op het lekker zachte boxkleed, als je even wat anders moet doen. Speelgoed en knuffels zijn natuurlijk altijd een echte musthave voor baby’s en kinderen.

Voor het slapen en voor het in bad gaan heb je ook wat spullen nodig. Ook voor onderweg kunnen er geen dingen ontbreken voor de veiligheid. Wanneer je babykleding online gaat shoppen, zul je al deze dingen ook tegenkomen. Kijk hiernaar en bestel ook de juiste dingen! Een baby is leuk en zorgt voor nieuwe shop plezier.

Voelt mijn baby zich tijdens de zwangerschap verdrietig als ik mij ook verdrietig voel?

Voelt mijn baby zich tijdens de zwangerschap verdrietig als ik mij ook verdrietig voel?

Wat je meemaakt is direct verbonden met je baby als je zwanger bent, want jij bent hun alles. Op dit moment ben jij het enige wat ze van de hele wereld weten. Het is een ongelooflijk speciale, en eerlijk gezegd magische, verbinding, maar die verbinding betekent ook dat je baby je negatieve emoties kan voelen.

De emotionele band tussen jou en je baby

Onderzoek heeft aangetoond dat je baby tijdens de zwangerschap voelt wat jij voelt en ook met dezelfde intensiteit. Dus als jij aan het huilen bent, voelt jouw baby dezelfde emotie. Tijdens de zwangerschap is jouw baby zich aan het voorbereiden op zijn leven in de buitenwereld. Hoe doen ze dit? Door de berichten die jij verzendt tijdens de zwangerschap te interpreteren. Of het nu het geluid van je hartslag is, de muziek die je voor jouw buik speelt of het enthousiaste gevoel bij het uitkiezen van nieuwe babyspullen bij Jut en Juul! Je baby voelt het allemaal.

Maar wist je dat ze ook chemische, hormonale signalen ontvangen via de placenta? Deze signalen omvatten signalen die rechtstreeks verband houden met je emotionele toestand. Als je erg verdrietig bent of aan een depressie lijdt, ervaart je baby die gevoelens ook. Jouw emotionele toestand beïnvloedt de ontwikkeling van je baby gedurende een aanzienlijk deel van hun leven.

Depressie is een ernstige, maar behandelbare aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor je ongeboren baby. Depressie bij zwangere moeders kan zelfs leiden tot neurologische problemen en psychiatrische problemen bij het kind. Daarnaast hebben oudere kinderen van wie de moeder tijdens hun zwangerschap last had van angsten, bepaalde verschillen in hun hersenstructuur. Raadpleeg een professional voor meer informatie over het hebben van depressie tijdens de zwangerschap.

Bescherm jou en de geestelijke gezondheid van je baby

Het is belangrijk dat elke moeder, of wie dan ook, die angst of depressie ervaart, een behandeling zoekt. Helaas denken veel zwangere vrouwen niet na over een psychologische of psychiatrische evaluatie voordat ze gaan bevallen. Maar een van de beste dingen die je voor je baby kunt doen tijdens de zwangerschapsperiode, is proberen een evenwichtige emotionele toestand te behouden. We weten dat er veel stress is (zelfs zonder zwanger te zijn!) dus zorg ervoor dat je tijd voor jezelf neemt en zoek indien nodig naar een behandeling.

Volgens onderzoek hebben stemmingswisselingen de meeste invloed op je baby. Waarom? Omdat je baby zich juist onzeker zal voelen als hij constant korte uitbarstingen van geluk ervaart, snel gevolgd door negatieve emoties. Deze onevenwichtigheden kunnen de ontwikkeling van je baby beïnvloeden, zowel voor als na de geboorte.

Het scala aan emoties dat je baby kan oppikken, is extreem breed. Als je bijvoorbeeld jouw zwangerschap niet wilt, kan je baby diezelfde afwijzing voelen. Dit kan in de toekomst emotionele problemen voor je baby veroorzaken.

In deze zeer belangrijke fase van de zwangerschap, waarin jij en je baby een levenslange band ontwikkelen, is het cruciaal om voor jezelf te zorgen. Er is oneindig veel informatie over wat je wel en niet moet eten, hoe je moet sporten, enz. tijdens de zwangerschap. Maar jouw geestelijke gezondheid is net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

5 leuke kraamcadeaus onder de 50 euro

Als je op zoek bent naar een leuk kraamcadeau onder de 50 euro, dan zit je hier goed. Wij hebben voor jou 5 cadeaus geselecteerd die iedere nieuwe moeder zal waarderen. We hebben keuze uit verschillende categorieën, dus er is altijd wel iets dat bij de moeder en haar baby past!

Slaapzak voor baby’s

Een slaapzak is een onmisbaar item voor iedere baby.  Je kunt ermee slapen, maar ook als de baby het erg warm of koud heeft. Er zijn verschillende soorten slaapzakken verkrijgbaar, dus je kunt altijd iets vinden wat bij de moeder en baby past.

Speenknuffel

Een speenknuffel is een leuk klein cadeau voor de baby.  De speenknuffel zorgt ervoor dat de baby altijd een speen bij de hand heeft, en is daarnaast ook nog leuk om mee te spelen.

Badcape

Een badcape is een must-have voor elke moeder met een baby. De badcape houdt de baby warm tijdens het baden, en is ook nog eens erg leuk om te zien.

Babyfoon

Een babyfoon is een onmisbaar item voor iedere moeder met een baby. Het geeft de moeder altijd een veilig gevoel om te weten dat haar baby in orde is. Er zijn verschillende soorten babyfoons verkrijgbaar, dus je kunt altijd iets vinden wat bij de moeder en haar baby past.

Luieremmer

Een luieremmer is een onmisbaar item voor iedere moeder met een baby. Met de luieremmer kun je gemakkelijk en hygiënisch alle luiers opslaan. Er zijn verschillende soorten luieremmers verkrijgbaar, zo heb je emmers met losse deksel, maar de beste luieremmer is toch wel de geurloze luieremmer. Dit komt omdat de luieremmer dan geen geur verspreidt, en daardoor is het veel hygiënischer (en prettiger).

De gouden tip gevonden?

Dit waren onze vijf favoriete kraamcadeaus onder de 50 euro. We hopen dat je er wat aan hebt, en dat je nu een leuk cadeau weet voor de nieuwe moeder in je leven!

Vind je het lastig om een duurzaam cadeau te vinden voor de nieuwe moeder? Misschien is onze blogpost “Zo koop je keuze en duurzame spulletjes voor je kindje” dan wat voor jou!

Veel plezier met het uitzoeken van het perfecte cadeau! 🙂

Wat vind jij een leuk kraamcadeau? Laat het ons weten in de comments! We horen graag van je.

Waar let je op wanneer je een boxkleed aanschaft?

Waar let je op wanneer je een boxkleed aanschaft?

In dit artikel zetten we voor je op een rij waar je op moet letten wanneer je een boxkleed aanschaft en waar u een mooi boxkleed voor uw baby kunt kopen. We hopen dat je dit nuttig vindt!

 

Baby’s

 

Baby’s zijn nieuwsgierige wezens. Ze willen alles in hun omgeving verkennen, maar ze missen de motorische vaardigheden en het evenwicht dat nodig is om dat veilig te doen. Als ouders willen we onze kinderen de best mogelijke zorg en aandacht geven, en dit houdt ook in dat wij hen een omgeving moeten bieden waar zij vrij kunnen verkennen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

 

Daarom is de box ook zo’n fantastische uitvinding! Een box biedt jouw kleintje een veilige ruimte om rond te kruipen zonder in de problemen te komen of zich te bezeren.  We willen ook dat ze veilig zijn terwijl ze op ontdekkingstocht gaan, dus we moeten ze weghouden van gevaarlijke plekken, zoals badkamers of keukens. Het is essentieel voor de groei en ontwikkeling van je kind dat hij of zij vrij kan spelen, en in een babybox hij dit doen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij of zij zonder toezicht door het huis zwerft.

 

Boxkleed

 

Een box is niet compleet zonder boxkleed waarop je baby heerlijk zacht kan liggen en spelen. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw boxkleed voor jouw kleintje:

 

  • Vorm en grootte:

Voordat je je portemonnee trekt, bekijk eerst wat je nodig hebt. Wat voor soort box heb je, is hij rond, rechthoekig of vierkant? Wat zijn de maten van de box? Als je de maat niet precies weet, is het handig om een boxkleed iets groter te nemen. Dan kun het altijd passend maken. Beter iets te groot dan te klein, omdat je kindje zich kan bezeren als het naast de boxkleed op de harde bodemplank terecht komt.

 

  • Materiaal:

Je wilt zekerheid dat een boxkleed van een duurzame hoge kwaliteit stoffen bekleding is gemaakt. Het is belangrijk dat het materiaal van de boxkleed niet giftig is en een beetje meegeeft voor het comfort. Koeka heeft een groot assortiment aan boxkleden, De boxkleden van Koeka zijn gemaakt van biologisch katoen en andere materialen die geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van kinderen en worden daarop jaarlijks getest. Zo ben je verzekerd van een goed en gezond product voor jouw kindje!

 

  • Wasbaar:

Een boxkleed zal na verloop van tijd vuil worden, dus is het belangrijk dat je ze gemakkelijk kunt wassen als dat nodig is. Meestal zal dit in de wasmachine zijn, maar sommige boxkleden vereisen handwas, dus zorg ervoor om de instructies zorgvuldig te lezen indien nodig. De boxkleden van Koeka was je gemakkelijk op 30 graden in de machine.  Om ze lang mooi te houden is het verstandig ze niet in de droger stoppen en niet te strijken.

Wat voor pyjama trek je jouw kind aan?

Een pyjama aantrekken is voor volwassen al een pretje op zich. Lekker relaxen en de zorgen even vergeten. Voor kinderen is het een feest om een vrolijke en mooie pyjama aan te trekken waar ze lekker in kunnen bewegen. Pyjama’s zijn al eeuwen bekend, maar pas de laatste paar jaren steeds meer in optrek. Merken kiezen ervoor om naast de normale collectie ook een nachtcollectie te ontwerpen om zo consumenten meer aan zich te binden als merk. Voor kinderen is een pyjama dragen niet alleen voor de warmte, maar heeft ook zijn andere voordelen en gevolgen.  

Waarom een pyjama voor een kind goed is 

Een kind houdt van bewegen en wild zijn. Handig is daarom om ze een pyjama aan te trekken die van hoge kwaliteit is. Een pyjama is voor een kind een teken van een veilige basis. Een comfortabel en knus gevoel van zijn of haar bed en huis. Een kind en dan vooral een jong kind hecht namelijk veel waarde aan een vast kledingstuk en in dit geval aan zijn of haar pyjama. Een kind vindt het helemaal tof als de pyjama coole patronen of kleuren heeft die hun persoonlijkheid weerspiegelt. Een kinderpyjama kan zo de fantasie van een kind vergroten en ze meer durven te laten doen. Tip; laat je kind zelf een pyjama uitzoeken, ze zullen hierdoor meer waarde hechten aan de pyjama omdat het als eigen voelt en ze zullen vervolgens trots zijn op hun keuze. 

Soorten pyjama voor kinderen 

Natuurlijk is het lastig om een keuze te maken uit het aanbod van alle pyjama’s. Voor een kinderpyjama kan dat nog lastiger zijn, want kinderen hebben vaak eigen en wisselende behoeften. Ze moeten er zich veilig, comfortabel en goed in voelen. Voor de allerkleinsten heb je rompertjes in alle kleuren en maten die je sluit door middel van knopen. Zorg ervoor dat je een kinderpyjama uitzoekt voor elk seizoen van het jaar. Een lange broek met een lange mouw shirt is iets wat je aan kan doen als het wat kouder is buiten, terwijl in de zomer je jouw kind een shortama kan laten dragen. Dit is een pyjama die bestaat uit een korte mouw shirt en een korte broek. Daarnaast is de stof vaak van een luchtige stof gemaakt, om zweten te voorkomen zoals katoen. Wat de laatste paar jaar populair is geworden is een onesie. Dit is een jumpsuit die vaak van een zacht stof is gemaakt. Heerlijk om in te slapen en leuk om in te lopen.  

Bij het uitzoeken van een kinderpyjama is het belangrijkste om je kind erbij te betrekken. Laat ze een voorkeur krijgen voor een pyjama en hun de keuze uiteindelijk laten maken. Zo zullen ze leren om beslissingen te maken voor zichzelf en daarnaast zijn zij diegene die het aan moet trekken. 

Zo koop je keuze én duurzame spulletjes voor je kindje

Zo koop je keuze én duurzame spulletjes voor je kindje

Kinderen groeien als kool en hun smaak verandert bijna wekelijks, waardoor je aan de lopende band nieuwe spullen voor ze aan het kopen bent. Dit is natuurlijk niet erg goed voor het milieu, want bij de productie van al die spullen komt een heleboel CO2 vrij. Maar je kan je kindje natuurlijk ook niet zonder kleding naar school laten gaan of het plezier van spelen met leuk speelgoed ontnemen. Gelukkig zijn er genoeg duurzame producten op de markt voor je kids. Daarover lees je in deze blog meer. 

Speelgoed voor het milieu

Veel kinderspeelgoed is gemaakt van plastic omdat dat een goedkoop, veelzijdig materiaal is en bovenal moeilijk kapot te krijgen is door kinderhandjes of -tandjes. Maar plastic is natuurlijk gemaakt van aardolie en we weten allemaal dat dat niet het beste goedje voor het milieu is. Gelukkig zijn er ook milieuvriendelijkere speeltjes op de markt. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor houten speelgoed.

Duurzame kinderkleding

Je kleintje verslijt elk jaar natuurlijk ook een enorme berg aan kleding. Maar niet gevreesd: tegenwoordig zijn er steeds meer merken die leuke en duurzame kinderkleding verkopen. Deze zijn op een verantwoorde manier geproduceerd, dat wil zeggen zonder de tussenkomst van kinderhandjes, onder goede werkomstandigheden en tegen een eerlijk loon. Maar ook het materiaal waarvan de kleding is gemaakt is veel beter voor het milieu: zo zijn er vaak natuurlijke kleurstoffen gebruikt om de kleding een leuk kleurtje te geven en zijn de kledingstukken gemaakt van biologisch katoen (wat ook nog eens extra zacht is, dus win-win!). En voor wie bij duurzame kleding denkt aan geitenwollensokkenprintjes heeft het helemaal mis: deze kleding is voorzien met de leukste en hipste patroontjes.

Ga voor wasbare luiers

Als je een kindje hebt, weet je dat er een enorme hoeveelheid luiers doorheen gaat. Maar wist je dat dit goed is voor 140 miljoen per jaar aan afval? Een milieuvriendelijker alternatief op de wegwerpluier is daarom de wasbare luier, want zo gebruik je minder grondstoffen en produceer je minder afval. Niet alleen zijn deze beter voor het milieu, maar ze zijn uiteindelijk ook nog eens goedkoper. En je hoeft niet helemaal de switch te maken, je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je kindje de helft van de tijd een wasbare luier aan te geven en een wegwerpluier wanneer dat beter uitkomt.

Drie voordelen van peuterzwemles

Drie voordelen van peuterzwemles

De meeste ouders besluiten om hun kinderen naar de zwemles te laten gaan wanneer ze een jaar of 4 a 5 zijn. Je zou er niet snel aan denken om je kinderen voor deze leeftijd, wanneer ze een baby of peuter zijn, al op zwemles te laten gaan. Echter heeft dit verschillende voordelen, die je in dit blog kunt lezen.   

Je kind weet zich te redden in het water 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In het water kunnen deze ongelukjes erg gevaarlijk zijn voor je kind. Wanneer je je kind peuterzwemles laat volgen, zijn alle zorgen voor dit soort ongelukjes weg. Tijdens peuterzwemles wordt er namelijk geleerd hoe je kind zich naar de kant kan zwemmen, hoe je kind zich aan de kant vast kan houden en hoe hij of zij uit het water kan komen. Dit kan het leven van je kind redden wanneer hij of zij per ongeluk in het water valt, en vervolgens zijn of haar eigen hoofdje omhoog kan houden.  

Goed voor de ontwikkeling van je kind 

Peuterzwemles is goed voor zowel de mentale als fysieke gezondheid van je kind. Doordat je kind elke les fysiek bezig is, worden de longen en het hart van je kind versterkt. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen en de vijf zintuigen. Daarnaast ontwikkelen de leervaardigheden van je kind. Ze reageren op gesproken opdrachten waardoor het begripsniveau van je kind wordt vergroot. Ze ontwikkelen betere motoriek, sociale vaardigheden en worden intelligenter. Het kan aanzet zijn tot levenslange interesse in sport later. Door peuterzwemles bouwt je kind meer kracht op, waardoor ze eerder kunnen gaan lopen later en ze krijgen een betere coördinatie. Baby’s die vroeg beginnen met zwemmen hebben een beter evenwicht en kunnen makkelijker dingen vastpakken.  

Versterkt de band met je kind 

Omdat je samen met je kind voortdurend huid op huidcontact hebt in het water, heeft dit een positieve invloed op zowel de sociale als de emotionele band tussen jullie. Vooral wanneer je meerdere kinderen hebt, is dit wekelijkse momentje een goed moment op de band te versterken en zorgt voor meer structuur in je week. Wanneer je een vol schema hebt en hier niet snel aan toe kan komen, zijn er ook kinderopvangen die peuterzwemles kosteloos aanbieden. 

Vier tips voor als je maar kinderspullen blijft kopen

Vier tips voor als je maar kinderspullen blijft kopen

Kinderen gaan over het algemeen in een rap tempo door allerlei spullen heen. Kleding, speelgoed, meubeltjes, ga zo maar door. Nu vinden we dat ook helemaal niet erg en zijn we alsnog hartstikke verliefd op onze kleine mensjes, maar het zou in de trant van geld en het milieu wel fijn zijn als je niet continu bakken vol met spullen weg moet gooien. De volgende tips helpen als hij hier ook mee struggelt.

1: Vraag rond bij vrienden

Iets wat enorm helpt als je een kindje hebt, is als je bij vrienden die ook ouder zijn rondvraagt of zij iets over hebben. Is hun kindje bijvoorbeeld een half jaar ouder, dan hebben ze geheid dingen liggen die zij niet meer kunnen gebruiken maar die voor jou perfect zijn! Bij hun blijft het anders ook maar gewoon liggen, en dat is net zo zonde als dat het weggegooid wordt.

2: Doneer oude spullen

Heb je zelf spullen over die nog prima zijn, maar die jouw zoon of dochter niet meer gebruikt? En heb je geen vrienden of familie waar je het aan kwijt kunt? Doneer de spullen dan. Je kan het verkopen, maar de paar euro die je ervoor krijgt zijn het nou ook niet echt waard. Wat is nou mooier dan het aan families te geven die het erg goed kunnen gebruiken. Zoek online op waar je jouw spullen kwijt kan. Kijk wel altijd even waar ze het naartoe brengen, want dat verschilt nog wel eens. Het beste is om het in één keer te doneren bij bijvoorbeeld een opvang of kinderziekenhuis.

3: Haal duurzame spulletjes

Je kan er niet omheen dat je toch regelmatig dingen weg moet gaan gooien. Voorwerpen als speelgoed gaan er nou eenmaal snel doorheen en zullen ook kapot gaan, waardoor je het niet meer kunt hergebruiken. In dit geval is het handig om bijvoorbeeld houten speelgoed te nemen. Dit is duurzaam speelgoed wat lang meegaat en bovendien gerecycled kan worden. Erg handig dus! Jouw kinderen kunnen dan ook prima knutselen met hout, en dit vinden ze net zo leuk.

4: Zoek het tweedehands

Kijk online eens of je nog dingen kan vinden die al eens gebruikt zijn, maar die nu verkocht worden. Genoeg kinderkleding, meubels, dingen als kinderwagens en speelgoed wordt tweedehands verkocht en dat is erg handig. Geef deze spullen op deze manier een tweede leven en help niet alleen jezelf, maar ook de familie die nu deze spullen af kan staan.

Voedzame First Foods te introduceren aan uw baby

Maaltijd voorbereiding voor uw baby is niet alleen over met de gezondste voedingsmiddelen, het is ook over het vermijden van additieven en kunstmatige ingrediënten.

Deze hartige groente is een favoriet onder kinderen en volwassenen. Het bevat veel voedingsstoffen, waaronder calcium, vitamine A en C, en kalium. Ze zijn snel voor te bereiden en je gemakkelijk rusten wetende dat ze zacht genoeg voor uw baby om te kauwen. Houd in gedachten dat zoete aardappelen warmte zeer goed kan vasthouden, dus wees je bewust van hoe warm het item is voordat het aan uw kind.

Deze kleine groenten zijn geweldig voor gezond eten. Ze beschikken over vitamine A, B en C, zink, ijzer, calcium en nog veel meer. Omdat ze zo klein zijn, is dit een voedsel dat je goed moet pureiseren. Zodra u dit doet, zijn ze gemakkelijk te kauwen, en stel je kleintje voor aan een aantal textuur. Het is goed overgangsvoedsel dat hem of haar voorbereidt op het voedsel dat komt.

Dit eten zal nooit saai zijn, dankzij de grote verscheidenheid aan soorten en smaken. Dit aspect van squash zorgt er ook voor dat er altijd degenen zijn die in het seizoen zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over versheid of te veel geld uitgeven wanneer u dit voedsel functie.

Het eten van hetzelfde voedsel wordt saai voor iedereen, met inbegrip van uw kleintje. Wees niet bang om groenten te combineren bij het maken van babyvoeding. Dit kan vooral nuttig zijn als er bepaalde groenten die hij of zij niet zal eten. Sluipen een beetje in met andere veggie purees zal ervoor zorgen dat uw baby krijgt de voedingsstoffen in de minder favoriete voedsel.

Een appel per dag kan te veel zijn voor je baby, maar dat betekent niet dat je hem of haar niet laten beginnen met de gewoonte! In de vroege stadia, wilt u deze vruchten fijn puree. Als je jonge een eetvermogen te ontwikkelen, u beginnen met appels functie in een meer gestructureerde vorm.