Valentijnsdag is de dag waarop de liefde gevierd mag worden. En iets te vieren hebben jullie zeker. Met de komst van een baby zal jullie relatie gegarandeerd veranderd zijn. Jullie zijn voor het leven verbonden. Misschien is het soms ook wel lastig om elkaar in een geheel andere rol te zien. Niet meer alleen man en vrouw, maar ook mama en papa. Tel daar ook nog eens het slaaptekort bij op en het is logisch dat er misschien minder tijd voor jullie tweetjes is.

Daarom is het dit jaar juist extra belangrijk om goed over Valentijnsdag na te denken. Elkaar echt eens in het zonnetje te zetten. Maar wat zijn nu echt leuke valentijnscadeaus voor als je net een baby hebt? Buiten wat leuke kleding voor de kleine natuurlijk. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Gepersonaliseerde cadeaus

Op zoek naar een leuk valentijnscadeau voor haar? Dan zijn gepersonaliseerde cadeaus eigenlijk altijd een goed idee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi sieraad met gravure? Denk bijvoorbeeld aan de naam of geboortedatum van jullie kleintje. Of kies bijvoorbeeld voor een sieraad met foto van jullie gezin. Dit zijn cadeaus die altijd vol liefde ontvangen zullen worden.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf iets te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fotoboek van jullie eerste weken of maanden als gezinnetje? Heel leuk om te maken én om te ontvangen. Voorzie de pagina’s van lieve en grappige onderschriften en je creëert een herinnering voor het leven.

Nacht doorslapen

Waar maak je jonge ouders gelukkiger mee dan met een nachtje goed doorslapen? Als jullie het aandurven om je kleintje al ergens te laten logeren, zou je dus kunnen overwegen om een opa of oma om hulp te vragen. Meestal vinden ze het geen probleem om er een nachtje uit te gaan, zodat jullie wat verloren slaap in kunnen halen.

Willen jullie je kleintje liever nog niet uit handen geven? Probeer dan – indien mogelijk – de nacht zoveel mogelijk op je te nemen als cadeau voor je partner.

Romantisch diner thuis

Het is niet altijd even gemakkelijk om de zorg voor je kindje uit handen te geven. Zeker wanneer hij of zij nog heel klein is. Gelukkig kun je thuis ook heel veel organiseren. Het voordeel van een jonge baby is dat deze nog heel veel slaapt. Dat betekent dat je ook heel veel tijd samen door kunt brengen. Organiseer bijvoorbeeld een romantisch diner in eigen huis. Laat eten van jullie favoriete restaurant bezorgen, zet kaarsjes aan, romantische muziek op de achtergrond en bespreek echt jullie gevoelens, ideeën en andere dingen die spelen. Maak echt contact met elkaar en praat ook eens over iets anders dan jullie kleintje.

Cadeaubon

Is jullie baby er echt nog maar net op Valentijnsdag? Dan is het logisch als je liever nog niet weggaat. Misschien is het wel een idee om een cadeaubon voor over enkele maanden te geven. Dan hebben jullie samen iets om naar uit te kijken.