Kinderen gaan over het algemeen in een rap tempo door allerlei spullen heen. Kleding, speelgoed, meubeltjes, ga zo maar door. Nu vinden we dat ook helemaal niet erg en zijn we alsnog hartstikke verliefd op onze kleine mensjes, maar het zou in de trant van geld en het milieu wel fijn zijn als je niet continu bakken vol met spullen weg moet gooien. De volgende tips helpen als hij hier ook mee struggelt.

1: Vraag rond bij vrienden

Iets wat enorm helpt als je een kindje hebt, is als je bij vrienden die ook ouder zijn rondvraagt of zij iets over hebben. Is hun kindje bijvoorbeeld een half jaar ouder, dan hebben ze geheid dingen liggen die zij niet meer kunnen gebruiken maar die voor jou perfect zijn! Bij hun blijft het anders ook maar gewoon liggen, en dat is net zo zonde als dat het weggegooid wordt.

2: Doneer oude spullen

Heb je zelf spullen over die nog prima zijn, maar die jouw zoon of dochter niet meer gebruikt? En heb je geen vrienden of familie waar je het aan kwijt kunt? Doneer de spullen dan. Je kan het verkopen, maar de paar euro die je ervoor krijgt zijn het nou ook niet echt waard. Wat is nou mooier dan het aan families te geven die het erg goed kunnen gebruiken. Zoek online op waar je jouw spullen kwijt kan. Kijk wel altijd even waar ze het naartoe brengen, want dat verschilt nog wel eens. Het beste is om het in één keer te doneren bij bijvoorbeeld een opvang of kinderziekenhuis.

3: Haal duurzame spulletjes

Je kan er niet omheen dat je toch regelmatig dingen weg moet gaan gooien. Voorwerpen als speelgoed gaan er nou eenmaal snel doorheen en zullen ook kapot gaan, waardoor je het niet meer kunt hergebruiken. In dit geval is het handig om bijvoorbeeld houten speelgoed te nemen. Dit is duurzaam speelgoed wat lang meegaat en bovendien gerecycled kan worden. Erg handig dus! Jouw kinderen kunnen dan ook prima knutselen met hout, en dit vinden ze net zo leuk.

4: Zoek het tweedehands

Kijk online eens of je nog dingen kan vinden die al eens gebruikt zijn, maar die nu verkocht worden. Genoeg kinderkleding, meubels, dingen als kinderwagens en speelgoed wordt tweedehands verkocht en dat is erg handig. Geef deze spullen op deze manier een tweede leven en help niet alleen jezelf, maar ook de familie die nu deze spullen af kan staan.